David Helfgott 


0 Kullanıcı puanladı
Ortalama puan 0

Etkinlik bitti

     

Description

Dünyaca ünlü piyanist Helffgott, 2 Aralık tarihinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde sahne alıyor. Dünyanın en önemli piyanistlerinden biri kabul edilen ve hayatı Oscar ödüllü "Shine" filmi ile beyazperdeye aktarılan şizofreni hastası Helfgott, 12 yıl tedavi görmesine sebep olan Rachmaninov'un 3. Piyano Konçertosu'nu çalmak için İzmir'e geliyor. Albümü 4 milyondan fazla sattı! Helfgott'un "The Last Great Romantic, Rahmaninov" albümü 4 milyondan fazla sattı ve "Billboard" dergisi tarafından en başarılı klasik müzik albümü seçildi. Pavarotti futbol fanatiklerine operayı sevdirdi; Helfgott da hayatı boyunca hiç klasik müzik konserine gitmeyecek olan insanlara piyanoyu ve klasik müziği sevdiriyor. Gerçekten de 12 yıl akıl hastanesinde yattıktan sonra hayata karışan bir adamın müziğini hemen hemen herkes merak ediyor. Aktör Geoffrey Rush'a En İyi Erkek Oyuncu Oscarı'nı kazandıran "Shine" filminde, ruh sağlığı yerinde olmayan, müzik aşığı bir babanın kendi olamadığı müzisyen kimliğini oğlunda yaşatmaya çalışması ve bu süreçte yaşanan dramlar konu ediliyor. Helfgott'un gerçek hayat hikâyesinden alınan bu senaryonun devamında ise bir konserde, salonun alkıştan yıkıldığı bir anda, sanatçının yıllar boyu baskılara maruz kalmış beyninin iflasına tanıklık ediyorsunuz. Bu olay sonrasında 12 yıl akıl hastanesinde kalan Helfgott, üstün yeteneği ve uğraşısı sayesinde yeniden yaşama dönüyor.

Adres

Mithatpaşa Caddesi 1087 Güzelyalı
Konak, İzmir


İletişim Detayları

Halkla İlişkiler: 0 (232) 293 38 18 - 19 - 20 AASSM Gişe: 0 (232) 293 38 31 Faks : 0 (232) 293 38 33 E-posta: iletisim@aassm.org.tr


Tarih ve Saatler

2 Aralık 2015 Çarşamba 20:30


Fiyat

1. Kategori - 150,00 TL (Ön satış) 2. Kategori - 120,00 TL (Ön satış) 3. Kategori – 90,00 TL (Ön satış) 4. Kategori – 75,00 TL (Ön satış)


FACEBOOK YORUMLARI

YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız  

 

DUYUR

Kendi etkinliğinizi, mekanınızı kaydolarak sisteme ekleyebilirsiniz.
Kaydol

TAKİPTE KAL

Hiçbir etkinlikten eksik kalmayın izmirguide bültenine abone olun.

İLETİŞİME GEÇ

Soru ve önerileriniz için bize yazın.
İletişime Geç